Provocari

Inovare sociala Asociatia “CLUB SPORTIV CAIAC SMILE” 16-05-2019

Pentru implementare și reușita acestui proiect la nivel de țară avem nevoie de următoarele achiziții

Proiect: CONECTĂM ZAMBETE
Perioada implementare: 04/10/2023 - 04/10/2023
Domeniu: Inovare sociala
Tip: Investitor afaceri

Pentru implementare și reușita acestui proiect la nivel de țară avem nevoie de următoarele achiziții.

  • Achiziționarea flotei de caiace pentru fiecare județ.
  • Achiziționarea de tehnică IT specifică conectării online a activității în toate județele.
  • Achiziționarea de conteinere tip depozit  și vestiar.

CONECTĂM ZAMBETE

Asociatia “CLUB SPORTIV CAIAC SMILE” (Detalii)

04/10/2023 - 04/10/2023

Asociatia “CLUB SPORTIV CAIAC SMILE”, judetul Satu Mare, municipiul Satu Mare, strada Avram Iancu, nr. 50, ap.2. a fost infiintata in 2018.

SCOPULacestei asociatii este unul INOVATIV: sprijinirea si acordarea de servicii sociale persoanelor vulnerabile, aflate in risc de excluziune.

Sportul le vorbeste tinerilor pe limba lor. Acesta poate crea sperante acolo unde, candva, era deznadejde.

In vederea realizarii acestor deziderate asociatia pune mare accent pe:

1. Dezvoltarea deprinderilor de viata independenta;

2. Consiliere si sprijin pentru parinti si copii.

Caracterul inovativ al serviciul oferit de catre Asociatia “CLUB SPORTIV CAIAC SMILE consta in:

Implementarea terapiei inovative: „Caiac-activitate sportiva nautica pentru toti”.

Prin intermediul acestei activitati sportive oferim copiilor urmatoarele:

• Recuperarea prin terapia inovativa „Caiac-activitate sportiva nautica” a copiilor cu dizabilitati, instituționalozați și afectați oncologic.

• Prevenirea şi combaterea riscului de excluziune socială, prin terapia inovativa „Caiac-activitate sportiva nautica”, promovarea incluziunii sociale şi creşterea calităţii vieţii. Desfasura activitati comune pentru copiii proveniti din diverse medii sociale: aflati in plasament, copii cu dizabilitati, afectați oncologic, institutionalizati, proveniti atat din familii vulnerabile cat si din familii obisnuite.

• Inserția, reinserția copiilor și tinerilor, cu nevoi speciale, în societate, prin terapia inovativa„Caiac-activitate sportiva nautica”.

Clubul Caiac SMile are în portofoliul activităților desfășurate - proiecte de suflet, cu un puternic impact emoțional și o coordonată valoroasă de implicare socială: “Kayaking with disabilitiesși Skiing with disabilities”.Ambele proiecte au în prim-plan persoanele cu handicap locomotor cărora li se oferă oportunitatea de a practica sporturi, care la prima impresie par imposibil de realizat pentru aceste persoane cu nevoi speciale, dar care au devenit realitate: caiac și ski.

Reușita extraordinară a primului proiect - "Kayaking with disabilities, ce a oferit persoanelor cu dizabilităţi locomotorii libertatea şi sentimentul de independenţă, prin plimbări cu caiacul, a motivat echipa Caiac SMile să ofere toată susținerea pentru integrarea în normalitate. Prin accesibilitatea la mișcare, contribuția la influențarea în mod pozitiv a stării de bine și a creșterii stimei de sine pentru aceste persoane este incontestabilă, constituind totodată o lecție de viață, de umanitate și o dovadă de curaj și neînfricare de care aceste persoane dau dovadă. Caiac SMile a pus la dispoziţie caiace, echipamente şi asistenţă permanentă pe apă, motivând persoanele cu dizabilități să se implice pentru a simţi adrenalina şi bucuria mişcării pe apă.

Sportul în caiac antrenează musculatura de la şolduri în sus, așadar greutatea deplasării locomotorii nu este un impediment în acest tip de activitate sportivă.

Proiectul de inovare socială a continuat cu altă idee benefică privind terapia prin mișcare și integrarea socială a persoanelor cu dizabilități: "Skiing with disabilities – proiect de suflet ce sparge noi bariere, transformând imposibilul în ceva real, palpabil, aducând un suflu nou și o bucurie nemărginită persoanelor ce nu mai sperau să schieze vreodată.

In prezent avem o flota de 30 caiace(dotate cu tot echipamentul specific) cu care facem activitati sportive pe lacurile si raurile din judetul Satu Mare.

Deoarece aceasta activitate a avut un real succes in randul copiilor, dorim sa extindem aceasta activitate sportiva si in toate judete țării.

Ideea noastra este sa aducem acest concept la un alt nivel, prin care copiii aflati in plasament, copii cu dizabilitati, afectați oncologic, institutionalizati, proveniti atat din familii vulnerabile cat si din familii obisnuite sa participe la un proiect nou” CONECTAM ZAMBETE” care sa le aduca un plus de bucurie in viata lor si anume;

Ø momente de socializare online la care copii din toate judetele sa se cunoasca, sa-si prezinte preocuparile, sa-si prezinte pasiunile.

Ø competitii intre judete online.

Dorim dotarea Asociatia “CLUB SPORTIV CAIAC SMILE cu tehnica specifica: camere de filmat, ecrane de proiectie speciale, unde sa se vada copii, atat pe ei cat si copii din alte judete(pe ecrane partajate)laptopuri, system audio și câte o flotă de caiace dotate complet pentru fiecare județ.
Trebuie sa fiti autentificat pentru a putea adauga propuneri/solutii la aceasta provocare. Deasenea, doar utilizatorii autentificati au posibilitatea de a vota propunerile.